Za hotele visoke kategorije planirano 3,5 milijardi eura

Bez autora
Jun 30 2011

U narednom periodu, u projektima koji se odnose na izgradnju visoko kvalitetnih turističkih objekata u Crnoj Gori, biće uloženo oko 3,5 milijardi eura. Crna Gora je jedna od rijetkih destinacija gdje će se uložena sredstva investitorima višestruko vratiti u kratkom roku – prenosi Cafe del Montenegro. Nakon uspješnog završetka i ove turističke sezone, počeće realizacija nekoliko važnih investicionih projekata, na osnovu urađenih dodatnih aktivnosti Vlade. Građevinski sektor u našoj zemlji posljednjih godina doživljava pravu ekspanziju. Uprkos posljedicama ekonomske krize prisutna su nova ulaganja koja će građevinarstvo u Crnoj Gori, kao turističkoj destinaciji, definisati kao konkurentsku prednost. U projektima izgradnje hotela visoke kategorije treba koristiti domaći građevinski sektor koji je napredovao i u organizacionom i tehnološkom smislu.

Za hotele visoke kategorije planirano 3,5 milijardi euraU narednom periodu, u projektima koji se odnose na izgradnju visoko kvalitetnih turističkih objekata u Crnoj Gori, biće uloženo oko 3,5 milijardi eura - najavio je ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić na jučerašnjoj konferenciji - Gradimo zajedno - Let’s build together.

On je kazao da je Crna Gora jedna od rijetkih destinacija gdje će se uložena sredstva investitorima višestruko vratiti u kratkom roku – prenosi Cafe del Montenegro.

Cilj konferencije, kako je kazao, predstavlja uspostavljanje poslovne saradnje i zajedničke realizacije projekata koji su od velikog značaja za nastavak dinamičnog razvoja Crne Gore.

On je naglasio da će nakon, kako je kazao, uspješnog završetka i ove turističke sezone, početi realizacija nekoliko važnih investicionih projekata, na osnovu urađenih dodatnih aktivnosti Vlade.

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Pradrag Mitrović ocijenio je da građevinski sektor u našoj zemlji posljednjih godina doživljava pravu ekspanziju.

Uprkos posljedicama ekonomske krize, kako je kazao, prisutna su nova ulaganja koja će građevinarstvo u Crnoj Gori, kao turističkoj destinaciji, definisati kao konkurentsku prednost.

Mitrović je kazao da u projektima izgradnje hotela visoke kategorije treba koristiti domaći građevinski sektor koji je, kako je ocijenio, napredovao i u organizacionom i tehnološkom smislu.

Prema njegovim riječima, glavni nedostaci su nezavršeni lokalni i detaljni urbanistički planovi.

On je pozvao državu da uloži dodatne napore u stvaranju optimalnog ambijenta za razvoj ovog sektora i pohvalio ubrzan proces izdavanja građevinskih dozvola.

Ministar finansija Milorad Katnić kazao je da će Crna Gora biti još efikasnija u stvaranju preduslova za dovođenje investitora, kreiranju investicionih planova, kao i da će poboljšati zakonsku regulativu poslovnog ambijenta.

Uz tako kreirane uslove, kako je kazao, kao i uz postojanje međusobnog povjerenja i dobre namjere lako je naći zajednički interes i postići zacrtane ciljeve.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik